Fundația Bucuria Darului - Împreună, încălzim suflete

A devenit deja o tradiție ca în fiecare decembrie să îi ajutăm pe cei mai puțin norocoși din jurul nostru. În fiecare an, ne-am străduit să aducem zâmbetul pe fețele cât mai multor semeni și, spunem noi, am reușit de fiecare dată. Anul acesta, ne-am dorit ca ajutorul nostru să fie mai consistent și cu efect mai de durată. Tocmai de aceea, am hotărât să ne implicăm in proiectul inițiat de Fundația Bucuria Darului - Împreună, încălzim suflete.

Anual, cei de la fundație ajută aproximativ 800 de familii care trăiesc la limita supraviețuirii. Cei mai mulți dintre ei locuiesc în niște improvizații, care cu greu se pot numi case. Iarna se încălzesc la foc cu lemne, făcut în butoaie de tablă sau alte improvizații. Atât timp cât arde focul, au și căldură. În momentul în care focul s-a stins, piere și căldura. Asta ca să nu mai vorbim de mirosul de fum și pericolul de incendiu la care se expun. Din acest motiv, cei de la Bucuria Darului oferă acestor familii sobe de teracotă. Sobele radiază căldură întreaga zi și noapte, cu numai două aprinderi pe zi. Odată aprins, focul arde până se stinge singur, așa că nu este necesară reaprovizionarea focului, eliminându-se astfel pericolele aferente.

Cu ajutorul nostru, două familii din jurul Brașovului nu mai au această problemă. Suntem mândri să spunem că sobele au fost deja instalate, iar familiile beneficiare au avut primele Sărbători cu căldură atât în suflete, cât și în casă.